Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@12:17:45 GMT

مزایایی که طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۳۵۵۷۲

مزایایی که طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سرپرست مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: حذف شدن اشتباه خوانش در نسخه پزشک و دست به دست نشدن دفترچه در شرایط کرونایی از جمله مزایای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک است.

محمود فروزنده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی از سال ۹۷ در استان آغاز شده است، اظهار کرد: در این طرح نیازی به دفترچه وجود ندارد، پزشک با وارد کردن کد ملی، اطلاعات بیمار را رصد کرده و داروهای مورد نظر را در سیستم ثبت می‌کند و هنگام تحویل دارو نیز با وارد کردن کد ملی نسخه مورد نظر در اختیار داروخانه قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با یک کد ملی یا شماره تامین اجتماعی، فرد می‌تواند نسخه خود را در هر مرکز درمانی دریافت کند، در نتیجه سوابق بیمار در سیستم باقی مانده و در مراجعات مکرر شامل سونوگرافی، رادیوگرافی و ... برای وی دارو تجویز شود.

فروزنده افزود: در حال حاضر ۱۷۸ مطب طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی و ۱۶ درمانگاه از ۱۸ درمانگاه استان، مراکز پاراکلینیک و تمامی داروخانه‌های استان به این طرح ملحق شده‌اند.

وی با بیان اینکه از ۵۵ هزار نسخه کاغذی و الکترونیک طرف قرارداد سازمان تامین اجتماعی استان در آبان‌ماه سال‌جاری، ۳۲ هزار و ۷۰۰ نسخه به‌صورت الکترونیک تجویز شده است، افزود: این رقم حدود ۶۱ درصد نسخه الکترونیک را تشکیل می‌دهد.

سرپرست مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: می‌توان گفت که ۹۸ درصد پزشکان طرف قرارداد تامین اجتماعی وارد این طرح شده‌ و پیش‌بینی می‌شود اگر مشکل خاصی پیش نیاید سازمان تامین اجتماعی تا پایان سال موفق به حذف دفترچه به‌صورت کامل شود، به‌علاوه به متقاضیان طرح نسخه الکترونیک وام ۴۰ میلیون تومانی اختصاص می‌یابد.

فروزنده با بیان اینکه یکی از مزیت‌های این سیستم اعلام تداخلات دارویی است، یادآور شد: طی این روند، اگر تداخل دارویی در داروهای بیمار مشاهده شود، به وی اطلاع داده خواهد شد.

وی حذف شدن اشتباه خوانش در نسخه پزشک را یکی از فواید دیگر این طرح عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس راهنماهای بالینی برای هر بیماری، روند درمانی به شیوه قانونی طی شده و جلوی درخواست‌های غیر قانونی بیمار برای تجویز دارو گرفته می‌شود.

سرپرست مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: اگر داروخانه‌ای چند قلم از داروی بیمار را داشته و مثلا یک قلم آن دارو را نداشته باشد، مجدد نیاز به نسخه جدید نیست و مابقی آن را می‌تواند از داروخانه دیگر تهیه کند.

فروزنده دست به دست نشدن دفترچه در شرایط کرونایی را یکی از مزیت‌های مهم این طرح دانست و خاطرنشان کرد: اشکال این طرح سرعت پایین اینترنت کشور است که باید مرتفع شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری نسخه نویسی الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری طرح نسخه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران

به‌گزارش خبرگزاری مهر، در حالی‌که تا چندی پیش، افراد بیمه‌شده و مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، برای هرگونه تغییر در افراد تحت تکفل خود، نیازمند مراجعه حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان و ارائه حضوری مدارک و اسناد موردنیاز بودند، با توسعه خدمات غیرحضوری این سازمان، اکنون این امکان فراهم شده است تا از طریق استعلام برخط از ثبت احوال یا بارگذاری مدارک مورد نیاز در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی es.tamin.ir ، افراد تحت تکفل واجد شرایط خود را به‌عنوان افراد «بیمه‌شده تبعی» زیر پوشش بیمه‌ای خود قرار دهند.

بر اساس این گزارش، درخواست نام نویسی غیرحضوری افراد تبعی، یکی از امکانات سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی است که بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران بازنشسته و ازکارافتاده کلی تحت پوشش خدمات این سازمان می‌توانند با استفاده از آن، بدون مراجعه به شعب یا کارگزاری‌های رسمی سازمان، نسبت به ارائه درخواست به‌منظور نام نویسی افراد تحت تکفل خود اقدام کنند.

بر اساس این گزارش، بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی، می‌تواند اعضای درجه یک خانواده تحت تکفل خود را در صورت دارا بودن شرایط قانونی، به‌عنوان بیمه‌شده تبعی ثبت کند تا این افراد نیز به تبع فرد بیمه‌شده اصلی، از خدمات درمانی و برخی خدمات بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی استفاده کنند.

اداره‌کل امور نام نویسی و حساب‌های انفرادی معاونت بیمه‌ای این سازمان اعلام کرده است در زمان بررسی درخواست نام نویسی غیرحضوری افراد تبعی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان، نسبت افراد تبعی مورد نظر، به‌صورت برخط از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و اگر این نسبت تأیید نشود، اجازه ثبت درخواست داده نخواهد شد.

به طور مثال، در حین ثبت درخواست در مورد افزودن همسر، وقوع عقد از پایگاه ثبت احوال استعلام می‌شود و همچنین امکان ثبت درخواست در مورد فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن که مطابق استعلام برخط از پایگاه ثبت احوال، ازدواج کرده‌اند، مقدور نیست. علاوه بر این برای تکمیل مراحل نام نویسی غیرحضوری در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن، به ثبت گواهی اشتغال به تحصیل معتبر از مراکز دانشگاهی نیاز است.

بر اساس این گزارش، به‌منظور تحت کفالت قرار دادن پدر، مادر و شوهر، متقاضی باید ابتدا نسبت به ارائه درخواست بررسی کفالت اقدام کند که در صورت تأیید کفالت، نام نویسی فرد تبعی به‌صورت خودکار صورت می‌پذیرد. البته باید سن پدر و شوهر بالای ۶۰ و سن مادر بالای ۵۵ سال باشد، در صورت نداشتن شرایط سنی، وجود گواهی ازکارافتادگی از کمیسیون‌های پزشکی سازمان در مورد آنها الزامی است و در هر صورت، وجود گزارش و تأیید بازرس تأمین‌اجتماعی مبنی بر کفالت آنان توسط بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر، ضروری است.

بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر تأمین‌اجتماعی که قصد دارد همسر یا فرزندان خود را به شکل غیرحضوری، تحت پوشش بیمه‌ای خود درآورد، باید این ۶ مرحله را به ترتیب انجام دهد: در گام نخست، متقاضی (بیمه‌شده اصلی یا مستمری‌بگیر)، باید وارد سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی اینترنتی es.tamin.ir شود و در صورتی‌که فاقد حساب کاربری در این سامانه باشد، با استفاده از گزینه «ثبت‌نام» می‌تواند نسبت به ایجاد حساب کاربری اقدام کند.

متقاضی پس از ورود به این سامانه، از منو بیمه‌شدگان، خدمات نام نویسی، مشاهده و ثبت افراد تبعی توسط بیمه‌شده اصلی، وارد محیط درخواست غیرحضوری نام نویسی افراد تبعی می‌شود.

سپس با انتخاب گزینه «اضافه کردن فرد تحت پوشش جدید» و وارد کردن کد ملی، تاریخ تولد و نسبت فرد تبعی و فشردن کلید «دریافت اطلاعات از ثبت احوال» اطلاعات فرد تبعی نمایش داده می‌شود. در صورت صحت اطلاعات دریافت‌شده از ثبت احوال، متقاضی باید نسبت به وارد کردن اطلاعات شهر محل تولد، شهر محل صدور و شعبه بیمه‌پردازی بیمه‌شده اصلی و بارگذاری مستندات مورد نیاز و فشردن کلید «تأیید و ادامه» اقدام کند. درصورتی‌که افراد تبعی قبلاً تحت کفالت بیمه‌شده اصلی نام نویسی شده باشند، صرفاً با فشردن کلید «به‌روزرسانی»، اطلاعات افراد تبعی در شعبه جدید به‌روزرسانی می‌شود.

گفتنی است به‌منظور نام نویسی غیرحضوری افراد تبعی با درخواست بیمه‌شده یا مستمری‌بگیر، در برخی موارد لازم است تا تصویر برخی اسناد مورد نیاز مانند تصویر صفحات اول و دوم شناسنامه در مورد پدر، مادر، همسر یا شوهر و فرزندان دختر بالای ۱۸ سال سن؛ تصویر صفحه مربوط به ثبت مراتب وقوع عقد در سند ازدواج زوجین در مورد همسر یا شوهر؛ تصویر گواهی اشتغال به تحصیل در مورد فرزندان پسر بالای ۱۹ سال سن در سامانه بارگذاری شود.

کد خبر 6094124

دیگر خبرها

  • اختتامیه ۲۱ المپیاد کوهنوردی کارکنان سازمان تامین اجتماعی در سی سخت
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟