Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، یکی از مشکلاتی که مدتی است مردم ایلام با آن مواجه هستند هزینه‌هایی است که علاوه بر بیمه بودن باید برای درمان به صورت آزاد بپردازند.

حذف دفترچه‌های کاغذی درمان و توجه به نسخه نویسی الکترونیک، یکی از مهم‌ترین اقدامات در حوزه سلامت کشور است که سازمان تامین اجتماعی، زودتر از دیگر سازمان‌ها برای اجرایی شدن آن، برنامه ریزی کرده به طوری که در روز‌های پایانی سال ۹۹، سرانجام این برنامه مهم در حوزه سلامت الکترونیک، عملیاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از ظرفیت خدمات الکترونیکی در حوزه سلامت، هرچند یکی از ضروریات پذیرفته شده در جهت ارائه خدمات با کیفیت به مردم است، اما نباید فراموش کنیم که در بخش خدمات الکترونیک از جمله خدمات سلامت الکترونیک در کشور، هنوز با چالش‌ها و موانع زیادی مواجه هستیم که اگر آن‌ها را از سر راه بر نداریم، نمی‌توان انتظار داشت نتایج خدمات در این حوزه به ثمر بنشیند.

استقرار نسخه الکترونیک برای کاهش هزینه افراد تحت پوشش و ایجاد رضایتمندی خدمات گیرندگان، صیانت از کرامت و حفاظت از شأن مستمری بگیران و بیمه‌شدگان در مواجهه با هزینه‌های درمانی و توزیع عادلانه منابع، تسهیل و عدالت در دسترسی بیمه‌شدگان و مستمری بگیران به ویژه گروه‌های آسیب پذیر انجام می‌شود.

در این طرح، سازمان تامین اجتماعی از همان ابتدا اعلام کرد چنانچه پزشکان به هر دلیلی نتوانند نسخه الکترونیکی بنویسند، باید نام و مشخصات بیمار را در همان دفترچه‌های بیمه‌ای که از قبل مانده یا سربرگ نوشته تا بیمار بتواند خدمات درمانی دریافت کند.

اما مشکل از آنجا آغاز می‌شود که خیلی از مراکز درمانی و داروخانه‌ها هنوز نسخه‌های الکترونیکی را قبول ندارند و دفترچه می‌خواهند؛ در این بین آن‌هایی که هنوز دفترچه داشتند ظاهرا مشکل خاصی برایشان پیش نیامد، اما آن‌هایی که دفترچه ندارند، نه دیگر دفترچه‌ای برایشان صادر می‌شود و نه به گفته برخی از آن‌ها در مراجعاتشان به برخی مراکز، می‌توانند از خدمات بیمه تامین‌اجتماعی استفاده کنند.

سردرگمی بیماران بین تامین اجتماعی از یک طرف و مراکز درمانی و داروخانه‌ها از طرف دیگر و همچنین مشکلاتی که برای دریافت مبلغ بیمه‌های تکمیلی برایشان ایجاد می‌شد، در همان روز‌های آغاز این طرح دادِ خیلی‌ها را درآورد و این مشکل در برخی موارد هنوز هم پابرجاست.

با وجود اینکه این طرح می‌تواند گام موثری در نزدیک شدن به الکترونیکی شدن خدمات باشد و یکی از اتفاقات خوب در رابطه با کم شدن عوامل خطر در رابطه با ویروس کرونا و دست به دست شدن دفترچه‌ها در مراکز درمانی باشد، اما برای برخی از بیمه شدگان اجرای این طرح، چیزی به جز سردرگمی به همراه نداشته و این در حالی است که در حین مراجعه به بیمارستان یا مجبور به پرداخت آزاد حق درمان هستند و یا دست خالی برمی‌گردند.

مجبور به پرداخت هزینه‌ی آزاد دارو و ویزیت هستیم

یکی از شهروندان ایلامی  گفت: مدتی از پیاده شدن این طرح می‌گذرد، اما هنوز هم بعضی از دکتر‌ها ویزیت بیمار را بدون دفترچه نمی‌پذیرند؛ این باعث شده بیشتر اوقات با وجود اینکه ما بیمه هستیم، اما با نرخ آزاد هزینه‌ی ویزیت و دارو را بپردازیم و باری بر دوش خانواده‌ها اضافه شده است.

یکی از بازنشستگان ایلامی در مورد این طرح بیان کرد: من یک پیرمرد بازنشسته هستم؛ بعد از پیاده شدن طرح ویزیت الکترونیک و بدون دفترچه مجبورم هزینه‌ی زیادی را برای دکتر و دارو بپردازم و حقیقت این است که با شرایط اقتصادی که داریم پرداخت این هزینه‌ها برای من سنگین است؛ چند سال هزینه‌ی بیمه را پرداخت کردیم که سرپیری به دردمان بخورد، اما حالا باید هزینه‌ی درمان را هم بپردازیم.

کلیه مراکز درمانی، مطب‌ها و داروخانه‌ها موظف به اجرای طرح ویزیت الکترونیک هستند

غلامی روابط عمومی و امور فرهنگی اداره تامین اجتماعی استان ایلام  گفت: با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده با دانشگاه علوم پزشکی استان و اطلاع رسانی کلیه مراکز درمانی، مطب‌ها و داروخانه‌ها موظف به اجرای طرح و رعایت حقوق بیمه شدگان هستند.

او افزود: لذا چنانچه هر یک از مراکز درمانی مذکور به هنگام مراجعه بیمه شده به هر عنوان از ارائه خدمات قانونی مورد نیاز بیمه شده خودداری یا سو استفاده غیر کند، می‌توانند با مراجعه مدیریت درمان تامین اجتماعی یا سامانه رسیدگی به شکایات مردمی و یا واحد ارتباطات مردمی اداره کل استان نسبت طرح موضوع اقدام تا ضمن رسیدگی لازم توسط کارشناسان مربوطه موارد تخلف پزشکی از مجاری قانونی گزارش و با متخلفین برخورد لازم به عمل آورند.

غلامی  بیان کرد: قابل ذکر است به هر دلایلی از جمله قطع اینترنت و عدم دسترسی به سامانه پزشک معالج نتواند نسخه الکترونیکی صادر کند امکان صدور نسخه از طریق سربرگ پزشکی نیز میسر و قابل قبول بوده و بیمه شده می‌تواند از تعرفه پوشش سازمان تامین اجتماعی و ارائه خدمات درمانی استفاده کند.

او اضافه کرد: در راستای اجرای طرح ۳۰۷۰ و ارائه خدمات غیر حضوری با حذف دفترچه درمانی و جایگزینی طرح نسخه الکترونیک و ایجاد پرونده سلامت الکترونیکی برای بیمه شدگان در سامانه خدمات غیر حضوری سازمان با آدرس es.tamin.ir در کلیه مراکز درمانی با مراجعه بیمار و تنها با ارائه کد ملی دریافت خدمات درمانی مقدور است، لذا نیازی به ارائه دفترچه درمانی نیست.

غلامی اعلام کرد: اقدامات لازم و انجام شده اداره کل تامین اجتماعی ایلام و مدیریت درمان در خصوص زیرساخت اجرایی شدن طرح ۳۰۷۰ و حذف دفترچه و جایگزین نسخه الکترونیک در استان به شرح ذیل است:

۱. ایجاد نام کاربری و رمز برای کلیه مراکز درمانی ملکی و غیر ملکی، مطب‌ها، آزمایشگاه‌ها و...
۲. ارائه آموزش‌ها و اطلاع رسانی‌های لازم در خصوص استفاده از سامانه مرتبط
۳. پرداخت روزانه ۶۰ درصد حق‌الزحمه پزشکان در نسخه‌های الکترونیکی تولید شده و استفاده از خدمات سامانه
۴. اطلاع رسانی مناسب در فضای مجازی و نصب بنر‌های تبلیغاتی و استفاده از بروشور‌ها و
راهنمای نحوه انجام کار
۵. راه‌اندازی سامانه پیامکی استحقاق درمان از طریق کد دستوری ستاره ۴ ستاره ۱۴۲۰ مربع #۱۴۲۰*۴*
۶. ایجاد و راه اندازی سامانه اینترنتی استحقاق درمان جهت استعلام به آدرس PwA.Tamin.ir

تمام مراکز درمانی موظف به همکاری با بیمه شدگان هستند

رمضانی مدیریت درمان اداره تامین اجتماعی ایلام گفت: ما با تمام درمانگاه‌ها در رابطه با این طرح قرارداد داریم و برای همه‌ی آن‌ها نام کاربری و رمز عبور تعریف کرده ایم؛ همه‌ی مراکز درمانی موظف هستند در این رابطه با بیمه شدگان همکاری کنند.

او افزود: در صورتی که مردم با مشکل مواجه شدند و در مراکز درمانی با آن‌ها همکاری لازم انجام نشد می‌توانند از طریق ثبت کدملی و شماره تماس خود در سامانه ۱۴۲۰ اعتراض خود را بیان کنند و در این صورت بازرسان ما مشکل را پیگیری می‌کنند و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

طرح خدمات الکترونیکی در حوزه سلامت، می‌تواند طرح بسیار مفید و ارزشمندی باشد، اما این در صورتی محقق می‌شود که زیرساخت‌های لازم را برای آن مهیا کنیم و کاستی‌های آن را برطرف کنیم؛ تنها به این شکل می‌توانیم باری از روی دوش بیمه شدگان برداریم.

در صورت مشاهده هرگونه مشکل در مراکز درمانی در رابطه با پیاده سازی این طرح از طریق سامانه‌ی ۱۴۲۰ اعتراض خود را ثبت کنید تا مشکلات طرح هر چه زودتر برطرف شوند.

انتهای پیام/ د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تامین اجتماعی خدمات الکترونیک کلیه مراکز درمانی نسخه الکترونیک تامین اجتماعی حوزه سلامت داروخانه ها ارائه خدمات بیمه شدگان ی درمان هزینه ی ی بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۵۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان از اجرای طرح صدور نسخه اجتماعی برای نخستین‌بار در قزوین در قالب یک طرح پایلوت ملی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدرضا جعفری میزوجی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرگزاری‌های استان قزوین که در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: قزوین به عنوان نخستین استان طرح صدور نسخه اجتماعی را به صورت طرح پایلوت ملی اجرا می‌کند.

وی با بیان اینکه صدور نسخه اجتماعی توسط بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان صورت می‌گیرد، گفت: در این طرح برای خانواده‌های کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و به ویژه زنان سرپرست خانوار نسخه اجتماعی برای رهایی آنها از آسیب اجتماعی و توانمندسازی مالی آنها صادر می‌شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان با اشاره به نحوه صدور نسخه اجتماعی اضافه کرد: در مرحله نخست این طرح از اعضای خانواده‌های نیازمند درگیر با آسیب اجتماعی تست روان‌شناسی می‌گیریم و در مرحله بعد هم شرایط اجتماعی، روحی و روانی این خانواده‌ها را از صفر تا ۱۰۰ بررسی می‌کنیم.

جعفری میزوجی ادامه داد: بعد از بررسی‌های صورت‌گرفته یک نسخه اجتماعی برای حل مشکلات و آسیب‌های خانواده‌های کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین زنان سرپرست خانوار پیچیده می‌شود که با اجرای نسخه مربوطه و طی مراحل مختلف خانواده‌های آسیب‌دیده طی مدت یک‌سال توانمندسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: نوشتن و صدور این نسخه توسط تیم روان‌شناسان و مددکاران اجتماعی صورت می‌گیرد و در قالب این نسخه‌ها مواردی نظیر حضور کودکان نیازمند یا زنان سرپرست خانوار در کارگاه‌های روان‌شناسی، فرزندپروری و تقویت خلاقیت برای این خانواده‌ها پیش‌بینی می‌شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان با ذکر اینکه حدود ۱.۵ سال است که اجرای این طرح را در سطح استان قزوین آعاز کردیم، گفت: نخستین مجری این طرح هستیم و برای اجرای آنها هم به جز کمک‌های مردمی از هیچ نهاد دولتی و غیردولتی بودجه‌ای دریافت نکردیم.

جعفری میزوجی با اشاره به ارائه بسته‌های مختلف معیشتی و درمانی در قالب طرح نسخه اجتماعی تصریح کرد: با این حال مخالف اصلی پرداخت پول نقد به خانواده‌های آسیب‌دیده هستیم، چرا که در چنین خانواده‌هایی بی‌شک مشکلاتی مانند اعتیاد وجود دارد و پرداخت مستقیم پول به زنان سرپرست خانوار یا کودکان بی و بدسرپرست منجر به هزینه‌کرد بی‌جای این کمک‌های نقدی می‌شود.

وی افزود: در این طرح مددکاران ما همراه با کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به مراکز خرید یا درمان می‌روند و تا انتهای فرآیند در کنار آنها هستند تا اعتبار تخصیص‌داده‌شده در جای مناسب خود هزینه شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان از صدور نسخه اجتماعی برای ۱۳۸ خانواده آسیب‌دیده قزوین در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در نهایت طی یک‌سال اخیر سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان خدمات به خانواده‌های آسیب‌دیده، کودکان نیازمند و زنان سرپرست خانوار ارائه دادیم.

جعفری میزوجی ادامه داد: این خدمات شامل دو میلیارد تومان خدمات اجتماعی و فرهنگی، یک‌میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان بسته معیشتی و ۱۰۰ میلیون تومان خدمات اوقات فراغت که خدمات اوقات فراغب در قالب برگزاری جشن تولد، کارگاه نقاشی و بردن کودکان به شهربازی و مانند اینها بوده است.

کد خبر 749478

دیگر خبرها

  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به معلمان در مراکز درمانی یزد
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید